Älvsbyn SM -13
2013-07-16 08:21

Hej!

Har varit på lite semester så därav den sena racerapporten från SM tävling 3 och 4 som kördes i Älvsbyn den 29/6 och 2/7.

Alltså 2 tävlingar på 4 dagar.

Lördagens tävling började bra och jag var 3a på träningen och följde sedan med en missad start i första kvalheatet och 8e tid där. Tog mig i kragen och lyckades köra till mig 2 st andra platser i de andra kvalomgångarna vilket ledde till andra spår i A-finalen.

Väl där så gjorde jag en bra start och hade en halv billängds försprång in mot första kurvan men ytterspåret gjorde att jag blev uttryckt och tappade ner till 3e plats. Efter smart körning i alternativspåret så körde jag upp mig och slutade på en total andra plats!

Tisdagens race bjöd på regn under natten och morgonen och fick för första gången testa bilen på blött före. Det visade sig vara en bra kombination då jag satte 3e tid på träningen. Till försa kvalet hade det torkat upp och jag va den enda bilen som chansade lite och lade på slicks moit de andra regndäck. Det gick helt ok med en kanonstart men lite för halt på de släta däcken räckte till en 3e tid. Följde sedan upp kvalkörningen med ytterligare en 3e tid och avslutade med en andra tid. Stod återigen på spår 2 i finalen och gjorde en bra start men precis som förra finalen så blev jag nu uttryckt i första böj ganska rejält och hamnade i sandfållan. Väl på banan igen va jag sist, körde allt vad jag orkade och kunde och passerade mållinjen som 3a.

Det innebär att jag kom på pallen igen i bägge Älvsbyns tävlingar med andra och 3 plats. Bara segern kvar nu =)

Leder Rallycross SM gör nu Jag med 68 poäng, grymt roligt !!  =)