Arvika 2013 SM
2013-06-04 08:24

Vi startade dagen med 5e tid på tidsträningen med lite bromsbekymmer.

Vi lagade det och körde ut till första kvalomgången och fick stå på 3e startspår. Gjorde en bra start och kom ut som 2a efter första kurvan och kunde köra om till ledning efter 2 kurvor. Ledning behöll jag i mål och fick en total 3e tid i omgången.

I andra omgången tog jag starten och vann heatet igen med en 2a tid totalt i omgången.

Tredje omgången tog jag även där starten och vann heatet med ytterligare en andra tid nu endast 9 hundradelar från snabbaste tid.

Kvalade därmed in som 2a till A finalen. Kom ut som 2a efter första kurvan och behöll den platsen hela finalen fram till sista kurvan då jag kört ikapp ledaren. Satte då allt på ett kort i ett försök att vinna men öppnade lite för stor lucka bakåt i mitt försök att köra om och då fick jag en smäll av bakomvarande bil så jag höll på att snurra men lyckades reda ut sladden och vi gick imål alla 3 samtidigt. De fick ta fram målkamera och studera medans vi väntade spänt på att höra vem som vunnit. Tyvärr visade det sig att jag drog kortaste stickan och blev satt som 3a. Det skilde 5 (!) hundradelar mellan oss topp 3.

Med facit i hand kanske man skulle ha hållt innerspår i sista kurvan för att säkra en andraplats, men jag ångrar definitivt inte att jag försökte vinna. Nu gick det inte vägen denna gång men jag hoppas att vår första SM seger kommer så småningom.

Eftersom jag hade andra snabbaste tid i sista kvalet fick jag 2 sköna bonuspoäng i SM tabellen, där vi nu ligger total 2a!

Vi servar bilen och laddar batterierna för dubbeltävling i Älsvbyn den 29 juni och 2 Juli.