2011-06-23
2011-07-09 17:58

Nu har vi äntligen kört första riktiga rallycrosstävlingen med vår nya Hyundai i30, vi är riktigt nöjda med helgen!

Resultatet är lite missvisande då vi hamnade på en 17:e plats av totalt 44 startande. Utan krångel har vi garanterat kommit högre upp, men det var ju trots allt första testet.

Dagen började med träning där vi bara körde igenom för att känna på bil och bana.

Första tidskvalet var jag 2a ut ifrån starten och hamnade i lite gruff och det blev lite knuffar som tog en väldig massa tid, slutade runt 25:e plats.

Andra omgången fick jag till en riktigt bra start men blev påkörd i första kurvan och nästintill vänd, klarade mig och brände på men ut på sista varvet när jag kom ut från alternativspåret kom en konkurrent och körde på mig igen på stötfångaren bak så det gick bort en massa tid där med, 18 e tid.

Sista kvalet visste jag att jag skulle möta snabba förare med bl.a fjolårets suverän per berglund. Kanonstart igen och låg precis i bakluckan på Berglund hela heatet, lite strul på sista varvet där jag fick en smäll så jag var nära att snurra som gjorde att jag tappade en sekund vilket man inte har råd med.

Noterade 11 e tid av 44:a startande

Överlag ett kvitto på att allt jobb vi lagt ner har blivit bra!

Bilen startar bra, ett kanonchassi och körningen stämmer.

Nu fattas det bara 50 hk motor för att vi ska ha en riktig vinnarbil, vi tar ikapp på de kurviga,tekniska partierna men tappar 20-30 meter varje raka.

Håll även lite utkik framöver då vi kommer få en helt ny hemsida där vi kommer skaffa en mobilblogg för direktrapportering från garaget/tävlingarna, incar filmer och mycket fränt!