2011-04-19
2011-04-19 00:00

Nu är bilen ihopskruvad och testad!

 

Vi va till strängnäs och skulle träna på lördagen och köra parallell på söndagen men det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Motorn som Gunnar Lundström satt ihop skulle komma hem på fredag tryckte ur sig komp i kylsystemet och det upptäcktes på fredag morgon, toppen rycktes av och planades och sen fungerade allt igen. Men det resulterade i att jag fick kasta mig i bilen och dra till Ö-vik på fredag eftermiddag, mötte Gunnar där och drog järnet hem. Jag kom hem vid 22 tiden ooch då satte vi i motorn och sedan skruvade vi non stop ända till klockan 12.30 på lördag middag. Då startade bilen äntligen och vi lastade och kom iväg vid 13.15 ungefär. Kom till strängnäs kl 16.00 och då va det slut på träningen men jag fick som tur va köra 4-5 varv och testa ändå. Så vi ställde toe in och luftade bromsarna, ut på banan och testade och det verkade som att allt fungerade då. Justerade bromsvågen lite bara.

Söndagen va det dags för paralellracet och det började väl inte alldeles lysande utan det gick rätt sakta för mig till en början men när allt va nytt och jag var ruskigt ovan med bilen så drog vi inte så stora växlar på det. Körde dagen igenom och tiderna blev bättre för varje gång.

Slutade 12 av 25 så det var ändå okej för att vara första testet.

Nu har vi rätt mycket att fixa som inte hanns med innan helgen. upptäckte bland annat att gaswiren inte drog full gas innan den bottnade i höljet. Kanske va bra att de inte gick på full gas med när allt var nytt =)

Ser fram emot att börja leta fart i bilen nu !

Har fått bilder av Suzanne B Larsson från helgen . Tack för det!