Nyheter
RC SM premiär 2015
2015-05-20 08:01

Skövde 10/5

Premiärtävling i skövde ihop med STCC och RallyX.

Började 2 veckor innan tävlingen med att rasa motorn i bromsbänken. Tänkte då ställa in säsongen men fick i sista stund hjälp att hyra en motor från motordesign.

Motorn va inte ny men ändå helt okej, vi hade väl kanske inga större förhoppningar om topplatser då vi åkter ner till skövde men vi kunde ju ändå ställa upp.

Började tävlingen med att vara snabbast på bägge träningarna!

följde upp med topp 3 tider hela tiden i kvalomgångarna och stod i första led i min semifinal där jag kom 2a.

stod då i andra ledet i A finalen där jag kunde göra en kanonstart från andra ledet och gå upp i ledning och vinna tävlingen!

Grymt härligt då vi jobbat oerhört hårt för att kunna komma till start denna tävling.

 

Arvika 16/5

Redan helgen efter var det dags för andra deltävlingen i Rallycross SM, denna gång i Arvika.

Började även där med att vara totalsnabbast på första träningen. andra träningen stannade ett bränslepumpsrelä så jag fick bryta.

Men min snabbaste tid från första träningen va ändå snabbast totalt i bägge träningarna. Även snabbare än klass 1 bilarna, det bådade gott!

Tog starten från startspår 1 i första och vann det heatet och snabbast i omgången, samma sak i omgång 2.

i omgång 3 vann jag mitt heat men en tredje tid totalt. Vann min semifinal från pole position.

stod i pole även i A finalen och tog starten och ledde i 4 varv innan jag gick in på alternativspåret.

inne på alternativet så fick jag inte i ettans växel, fick heller inte i 2an utan krånglade ett tag därinne och lyckades tillslut få i någon växel så jag kom ut igen. Blev passerad och låg som 2a

Vågade inte chansa att lägga i ettan utan körde på höga växlar för att inte lådan skulle rasa. kom imål som tvåa!

Mycket nöjd med dessa 2 inledande tävlingar med tanke på förutsättningarna och vi skall nu laga växellådan och förhoppningsvis få tillbaks vår motor inann nästa tävling.

Back SM i Järbo 6-7 juni står på schemat!

 
Rallycross SM och Back SM premiär
2014-08-07 11:12

Har inte kommit någon raceupdate på ett tag nu pga. väldigt mycket att göra samt semester från vanliga arbetet =)

Vi har iaf kört 4 SM tävlingar sedan sist, 2 st. rallycross SM och 2 st. Back SM.

Till att börja med var vi i Älvsbyn den 12e Juli och körde rallcross SM där. Fin bana där jag lyckades bra förra året, så även i år med en andra plats efter att strulat lite i kvalen med en motor som inte ville gå riktigt rent. Lagades till finalen men nådde inte riktigt ända fram utan fick nöja mig med andra plats.

Sedan fortsatte vi Norrlands turnén med att åka till Kalix för att köra ännu en deltävling i Rallycross SM. Där kom äntligen fullträffen med seger i finalen, väldigt roligt för oss!

Tyvärr gör årets reglemente där man räknar alla 5 tävlingar att jag pga. den brutna tävlingen jag inledde säsongen med i Tomelilla att Per Berglund redan står som segrare i totalen och jag kan inte bli svensk mästare i rallycross i år trots att det är en tävling kvar då han har tagit sig i mål i alla tävlingar och har en 4e plats som sämst, men jag har läge på silvret då jag ligger 2a totalt men 6 poäng ner till 3an.

Så till Back SM där vi i helgen (2-3/8) va och körde i jämtländska Bydalsfjällen. En helt ny backe för alla inblandade med en tävling på lördagen och en tävling på söndagen!

Backen va mycket fin, teknisk och lång. Hela 1,7 km!

Startade lördagens träning med att vara snabbast och det höll sedan i sig hela helgen med seger både lördag och söndag!!

Lördagen vann jag med 39 hundradelar och söndagen med 79 hundradelar vilket betyder att jag leder Back SM för tillfället.

3 raka segrar  och 5 raka pallplatser i SM är ju helt okej =)

 
rallycross sm Strängnäs 2014
2014-06-27 12:33

Då var andra deltävlingen i rallycross SM avklarad.

Efter en väldigt problemfylld dag lyckades vi bärga en tredje plats i finalen.

Började dagen med att göra en miss på tidträningen vilket gjorde att jag fick ett halvdåligt startspår i första kvalheatet. Tog starten men lyckades aldrig runda de innanför mig utan fick backa av lite och köra i kön. Slutade 2a i heatet tillslut med en total 5e tid.

Samma startspår i andra där jag även då va snabb i starten men blev påkörd i samband med en strtsmäll i första kurvan och tvingades bryta heatet med trasig styrväxel. Vi fick precis ordning på bilen inför tredje kvalomgången då jag va tvingad att sätta en topp 3 tid för att komma till semifinal. Hade sämsta startspåret men fick på en bra start och rundade hela fältet på yttern och körde imål och vann heatet och med andra tid i omgången!

Efteråt meddelade tävlingsledningen att jag blivit svartflaggad pga att mitt dörrlås gått upp. Jag ifrågasatte domslutet eftersom dörren inte åkte upp helt utan hänge kvar i min dörrstropp som jag har. Glipan blir då ca 4-5 cm istället för att dörren skall öppnas helt.

Vi började då packa ihop grejerna för att åka hem när tävlingsledaren kom ner till vårt tält och meddelade att bestraffningen strukits pga felaktigt domslut. Vi tejpade ihop bilen och körde ut till semifinalen där jag fick stå i sista startled. Gjorde en bra start igen och kom upp jämnsides med ledarna men hade yttern i första kurvan. Ut därifrån som 3a och jagade upp mig till en andra plats och avancerade till final!

I finalen startade jag i andra ledet och alla va jämnt iväg när gräna lampan tändes. De blev en redig startsmäll där all plast fram på min bil gick sönder. Körde hela finalen utan stötfångare,framskärmar och trösklar. Bilen såg rent utsagt förjävlig ut men den fungerade ändå bra. Tog alternativet på andra varvet, kom ut som 5a och började jaga toppen. Körde ikapp dom ganska ordentligt och kände att det va läge för seger. Då snurrade tyvärr en konkurrent framför mig när han skulle ta alternativspåret vilket gjorde att jag fick köra ut i sandfållan för att inte köra på honom och tappade allt jag kört in. Lyckades klämma mig upp på fjärde plats och när alla tagit alternativspåret låg jag alldeles i bakluckan på Per berglund som låg 3a. Tog höjd i hårnålet och fick med mig mycket bra fart upp över hoppet där jag lyckades hoppa förbi honom på innespåret och gå i mål som 3a med dagens fränaste omkörning, känns som en seger efter allt strul vi haft under dagen.

5000 åskådare jublade åt mig när vi gått i mål vilket va en härlig känsla =)

Ikväll fredag kl 19.00 sänds finalerna på SVT 2 för er som vill kolla.

Nu skall jag laga bilen i helgen och sedan köra en sprint tävling i Borås på tisdag under SM veckan  som även den kommer sändas på SVT play.

Tack alla som gör detta möjligt för mig!

 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 Nästa > Sista >>

Sida 1 av 6